Teknologji
28 gusht 2020
Përjashtohet vetëm kjo ‘kategori’, del aplikacioni për takime vetëm mes shqiptarëve në të gjithë botën

Aplikacioni shqiptar për takime Dua.com i cili u lançua në qershor 2020 ka përjashtuar njerëzit LGBTIQ + nga aplikacioni i tij, megjithë linjën e tij të tagut “Aplikimi që bashkon shqiptarët në mbarë botën”.

Aplikacioni i cili është krijuar për të lidhur shqiptarët në Shqipëri dhe diasporën, duke i lejuar ata të përputhen me interesa të mundshme dashurie, nuk ofron ndonjë mundësi për ndeshje të të njëjtit seks. Ai lejon vetëm ndeshje heteroseksuale, pra duke përjashtuar plotësisht çdo shqiptar që nuk është heteroseksual.

Për më tepër, aplikacioni vetëm lejon përdoruesit të zgjedhin nga ‘mashkull’ ose ‘femër’, duke përjashtuar më tej interseksin ose jo-gjininë që konfirmojnë shqiptarët. Meshkujt dhe femrat janë terma biologjikë që përdoren për të përcaktuar anatominë, por nuk janë të lidhura me gjininë, e cila është një konstruksion shoqëror që zbaton role dhe stereotipe.

 

Exit.al arriti te të dua.com për të pyetur në lidhje me opsionet që mungojnë në platformë. Ata thanë që aplikacioni u lançua vetëm dy muaj më parë dhe vetëm 30% e punës ka përfunduar.

“Aty ku i referoheni mund të jetë një tipar në të ardhmen. Në të njëjtën kohë, ka edhe shumë gjëra të tjera (shpesh shumë themelore) që duhet të zbatohen gjithashtu. ”

Ata thanë se ka ende shumë punë për të bërë dhe ka “ende shumë gjëra për të përcaktuar”.

Ata thanë se shpresojnë të kenë një përgjigje më të hollësishme për pyetjet tona në të ardhmen e afërt.Të ndryshme
Më shumë
Zaev: Mickoski dhe opozita kërkuan shtyrjen e regjistrimit18 tetor 2020
Zaev nga Prilepi: Kemi krijuar shtet sovran, ku jetojnë maqedonas, identiteti dhe gjuha janë pranuar nga tërë bota 8 korrik 2020
“Pasaporta imune” ose nënshtetësi të re: Si po ndryshon mënyra e jetës së pasanikëve shkaku pandemisë? 8 gusht 2020