Nga Vendi
13 nntor 2020
Shkupi e shënon 13 Nëntorin – Ditën e çlirimit

Sot shënohet 13 Nëntori – Dita e çlirimit të Shkupit në Luftën e Dytë Botërore.

Më 13 nëntor të vitit 1944, luftëtarët nga divizioni i 42-të dhe 50-të nacionalçlirimtar i ushtrisë së Maqedonisë dhe brigada e 16-të maqedonase çliruan Shkupin nga pushtimi fashist.

Pas disa ditësh luftime të rënda me anëtarët e divizionit 22 të grenadinës gjermane, të përbërë nga regjimentet 47 dhe 65 dhe pjesë të divizionit të 11 ajror, si dhe me brigadën gjermane të kalasë “Angermiller”, e cila ishte sistemuar përpara “Grykës së Kaçanikut”, luftëtarët hynë në qytet me një marshim fitimtar.Të ndryshme
Më shumë
Zyberi: Vetëm një subjekt i tretë mund t’i tejkalojë tendencat bipolare të cilat po ngadalësojnë përparimin e vendit25 qershor 2020
Kreu i OBSH: Kërcënimi më i madh, nuk është vetë virusi!11 korrik 2020
Bisedimet për qeverinë e re, larg syve të opinionit29 korrik 2020