Nga Vendi
15 korrik 2020
Zgjedhjet e sotshme në Maqedoni do t’i ndjekin mbi dy mijë vëzhgues vendor dhe të huaj

Zgjedhjet e parakohshme parlamentare në Maqedoninë e Veriut do t’i ndjekin 2.000 vëzhgues vendor dhe të huaj.

Deri tani janë akredituar gjithsej 2.148 vëzhgues, prej të cilëve 2.018 vendor dhe 130 të huaj.

Nga ato vendor më të numërt janë OJQ MOST 905, AKSIOS 2017 -797, Civil – Qendra për liri do të ketë 278 dhe Qendra kombëtare rome – Kumanovë 38.

Midis vëzhguesve ndërkombëtarë të akredituar, sipas informacionit të postuar në faqen e internetit të KSHZ-së, 47 janë nga OSBE / ODIHR, Ambasada e SHBA do të ketë 40, IFES katër, Ambasada Franceze 13, Ambasada Hungareze 10, Shqipëria 4, Austri dhe Zvicra 3, Bullgaria dhe Mali i Zi nga 2 dhe ambasadat e Holandës dhe Kanadasë nga një vëzhgues secila.

Për informim nga zgjedhjet deri tani janë akredituar edhe dhjetëra gazetarë të huaj.Zgjedhjet e parakohshme parlamentare në Maqedoninë e Veriut do t’i ndjekin 2.000 vëzhgues vendor dhe të huaj.

Deri tani janë akredituar gjithsej 2.148 vëzhgues, prej të cilëve 2.018 vendor dhe 130 të huaj.

Nga ato vendor më të numërt janë OJQ MOST 905, AKSIOS 2017 -797, Civil – Qendra për liri do të ketë 278 dhe Qendra kombëtare rome – Kumanovë 38.

Midis vëzhguesve ndërkombëtarë të akredituar, sipas informacionit të postuar në faqen e internetit të KSHZ-së, 47 janë nga OSBE / ODIHR, Ambasada e SHBA do të ketë 40, IFES katër, Ambasada Franceze 13, Ambasada Hungareze 10, Shqipëria 4, Austri dhe Zvicra 3, Bullgaria dhe Mali i Zi nga 2 dhe ambasadat e Holandës dhe Kanadasë nga një vëzhgues secila.

Për informim nga zgjedhjet deri tani janë akredituar edhe dhjetëra gazetarë të huaj.Të ndryshme
Më shumë
Shkup, gjatë javës do të realizohet spërkatje tokësore kundër mushkonjave29 qershor 2020
Werner gol të bukur Spanjës, Gjermania në epërsi 3 shtator 2020
Zaev: Në normalitetin e ri, jeta vazhdon në përputhje me protokollet për mbrojtje27 maj 2020